Fama Vloeren

055 541 6654

Betonlook

Betonlook vloeren

Er zijn twee verschillende soorten betonlook vloeren te onderscheiden; cementgebonden en kunststofgebonden gietvloeren.  

Cement gebonden gietvloeren

Cement gebonden betonlook gietvloeren zijn vloeren met natuurlijke kenmerken. Dit soort cementgebonden vloerafwerkingen worden ambachtelijk aangebracht en hebben een robuust uiterlijk. Er ontstaat een levendig effect en de gebruikssporen geven hem in de loop der tijd een doorleeft uiterlijk. 
Deze vloeren zijn toe te passen in bijvoorbeeld woningen, winkels, showrooms en kantoren. 

Kunststof gietvloeren

Dit zijn vloeren op basis van epoxy of polyurethaan welke zowel een functionele als esthetische functie hebben. Het zijn vloeistofdichte vloeren welke eenvoudig zijn te onderhouden en ook veel worden toegepast bij vloerrenovaties. Deze vloeren zijn uit te voeren in een uni kleur of in een gemêleerde uitvoering (de zogenaamde betonlook vloer).  

Kleuren

Cementgebonden gietvloeren zijn leverbaar in zes standaard kleuren. Door de natuurlijke eigenschappen van cementgebonden gietvloeren kunnen er verschillen in kleur en structuur ontstaan.  Kunststofgebonden vloeren zijn te verkrijgen in de gangbare RAL kleuren. Bij de betonlook gietvloer gaat het daarbij om een mix van twee grijstinten in een 50-50 mengverhouding. Voor een beter beeld van de kleuren kunt u contact opnemen om een afspraak te maken in onze showroom.